Vissen Vega: Långsegla ett renoveringsprojekt del 2

Home » Perfekta båten » Vissen Vega: Långsegla ett renoveringsprojekt del 2

By micke on September 28, 2014. No Comments

vega_fredrik_blockAtt ta hand om en gammal båt färdig för skroten för att rusta upp är kanske bra för plånboken just nu – men hur mycket kan det kosta i förlängningen?

Vi tittar närmare på kostnaderna att ta en liten och skruttig 1970-talsbåt och göra den redo för en långsegling. I denna andra del tittar vi på att fixa i ordning en Vega utvändigt – det är ett exempel som kan överföras på många andra liknande mindre båtar som numera går att köpa för 10 000 – 60 000 kronor (eller ibland få helt gratis).

Skrov
Om båten har matta fribord, kan det räcka med att använda  fint våtslip-papper 4000-2000 (t.ex. Abralon från Mirka) och sedan vanlig polish för att polera upp ny glans. Runt 400 kronor för materialet och sedan 4-8 timmar hårt jobb. En långsamroterande polermaskin kan hyras över en helg för att göra jobbet uthärdligt.

Om man tycker att skrovet behöver målas om, ska det först grovslipas, sedan spacklas, slipas igen, spacklas, grundmålas, finslipas och slutmålas. Det blir lätt över hundra timmars hårt jobb och 5-6 000 kronor för materialet. Mitt tips är att välja polering i första hand, eftersom ommålning är ett stort jobb som i så fall bör påbörjas med all slipning redan på hösten vid båtupptagningen (om man inte står inomhus i uppvärmd lokal under vintern). De Ijssels Double Coat ger hyggligt bra resultat med enbart roller – helt okej för en nybörjare. Bäst resultat ger sprutmålning, men det kan bli mycket dyrt eftersom det inte är något en nybörjare gärna ger sig på …

Undervattenskroppen kan ha väldigt många lager grundfärg som eventuellt kan behöva tas bort, men detta är normalt inget prioriterat område. Detsamma gäller eventuell plastpest (osmosis) som i alla lättare fall inte behöver åtgärdas . Det kan ta flera år innan det blir några allvarliga problem och jag känner inte till någon båt som sjunkit på grund av plastpest (däremot drabbar det eventuellt andrahandsvärde!).

Däcket
Vegan har enkellaminat rakt genom, som gör att man slipper knasterdäck eller att distansmaterialet (ofta balsa) har släppt från ytter- och/eller innerlaminat. Dyrt och krångligt att åtgärda på modernare båtar. På en Vega en icke-fråga, men det kan däremot vara det på många, rent av de flesta, äldre båtar i budget-klassen.

Masten
Ett vanligt problem på Vegan att rufftaket bågnar av mastens tyngd/åtspänningen av vant och stag. Bågnar taket mycket bör en förstärkning av huvudskottet prioriteras (ska du långsegla kanske det bör prioriteras även om taket är okej?). Runt tjugo timmars jobb och 200-2 000 kronor för material. Det finns en färdig sats med en aluminiumförstärkning som skruvas fast i skottet, kostar 1 600 kr,  inklusive allt som behövs. (Vegaklubben).

Själva maströret brukar sällan vara ett problem. Även gamla glasfibermaster brukar fungera för sitt syfte. Kolla all vajer (dvs vant och stag) om den är rostig eller kardeler har gått av. Om du hittar ett problem, byt allt, är mitt råd.
Runt fyra timmar arbete, £ 475 + frakt (engelska Vegaklubben), runt 7 000 kronor i Sverige hos en riggare. En komplett ny mast kostar runt 55 000 kronor hos Seldens.

Segel
Segel är  om de är fräscha och inte alltför bukiga, men  knappast någon prioritet första året. När du behöver byta, så räkna med 20-25 000 , eller  hitta bättre begagnade.

Roder
Roderkonstruktionen på Vega brukar ofta få kritik, men för normal kustsegling så spelar det nog mindre roll. Det finns skisser på bättre roder som kan självbyggas,  Sven Yrvinds ändringar för Maja.

Motor
Inombordsmotorn är förmodligen slut, eller bra nära slutet! Bäst ekonomi är det att vänta med motorbyte tills gamla motorn är helt slut, men det är år  (möjligen flera) då man kanske inte kan lita på motorn till 100 procent. Bästa rådet är att skaffa sig kunskaper hur man tar hand om sin motor, så man klarar de flesta kriserna ute på sjön. Med en gammal motor får man nog krasst också räkna med höga reparationskostnader ute i världen och långa inaktiva perioder i väntan på reservdelar från Sverige (eller annat centrallager).

Att köpa ny inombordsmotor och få en firma att installera den kostar runt 100 000 kronor vilket man sedan aldrig får igen vid en försäljning (läs gärna boken “Byt motor i båten” för tips hur du gör det själv). En utombordare på akterspegeln; en ny kinesisk fyrtaktsmotor på 5 hk kostar runt 9 000 kronor, en japansk på 10 hk kostar runt 26 000 kronor  + fäste cirka 2 000 kronor.

I nästa del tittar vi på vad som brukar behöva göras inne i båten …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *