Viking Explorers seglar igen

Home » Aktuellt » Viking Explorers seglar igen

By micke on October 6, 2018. No Comments

Efter förra vinterns mycket lyckade arrangemang av Viking Explorers, så seglar en grupp långseglare, de flesta svenskar. norrmän och danskar, över Atlanten igen. Start i Las Palmas de Gran Canaria den 6 januari 2019. 

Överfarten går med ett stopp i Mindelo, Kap Verde till Västindiens övärld och Blue Laggon på St Vincent och Grenadinerna (Bequia, Mustique, Tobago Cays).

Den vänliga eskadern samlar en grupp långseglare som hjälper varandra inför och under överseglingen som är ca 2800 nautiska mil seglad distans. Och stämningen när vi kom fram var uppsluppen och strandfesterna avlöste varandra. Många hade hittat nya vänner för livet!

Initiativtagare till Viking Explorer är svenske båtjournalisten Micke Westin (släkt med vikingakungen Harald Hårfagre 37 generationer tillbaka på sin morfars sida) som är en del av basorganisationen. Men en viktig del är att besättningarna bidrar till gruppen; kan vara genom att hålla ett föredrag, anordna en strandfest eller genom att dela med sig av sina kunskaper inom något speciellt område. Många deltagare blir vänner för livet efter seglingen!

”Alla var lika glada över att vara framme och det var välkomstfester på strandbaren nästan varje kväll och det är otroligt roligt att få vara en del av detta glada, modiga och underbara gäng av seglare av alla de ålder och slag med båtar av varierande art och storlek. En sådan gemenskap är verkligen speciell och svår att hitta i andra sammanhang!” Looma IV, en av deltagarna i Viking Explorers 2018

Valet att starta i januari är för att passadvindarna är stabilare och risken för dåligt väder är betydligt mindre än de som startar i slutet av november.

Läs mer på www.vikingexplorers.eu or www.facebook.com/vikingexplorers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *