USB-laddare i sittbrunnen

Home » Aktuellt » USB-laddare i sittbrunnen

By micke on September 11, 2015. 5 Comments

imageVi håller fortfarande på att installera utrustning i Svea av Valleviken, vår nya Overseas 35 som inköptes för två månader sedan som en tappad sug på Gotland.

Just nu på varvet i Skillinge som hjälper oss med svets av akterpulpit, mantågsstöttefötter och ankarpeke (läs mer om det i annat inlägg).

USB-laddare i sittbrunnen

Det jag konstaterat är att vi påfallande ofta och ibland nästan desperat letar vägguttag för att ladda telefoner och surfplattor. Amerikanska Blue Sea Systems har, vad det verkar, en praktisk väderskyddad dubbel USB-laddare som också klarar den högre strömmen som en iPad behöver för att ladda. Har letat bland webbshopparna, men den verkar svår att hitta i Sverige (har mejlat och frågat Odelco som är huvudimportörer).

Engelska båttillbehörsfirman Piplers of Poole, verkar vara bästa inköpsplatsen så vitt jag har uppdagat hittills. Priset ligger runt 250 kronor plus frakt. Biligare i USA, men då kan man drabbas av moms och tull och då är det inte billigare längre. Det är lite grand som ett lotteri, om man vill ha lite extra spänning här i livet och tycker att trisslott aldrig ger något 😉

En laddare är praktisk i sittbrunnen, i vårt fall i skydd av dodgern (“hård sprayhood”) där vi sitter på vakt i skydd från det mesta av väder och vind och där vi ofta kommer att ha en vattentät surfplatta med sjökort för att kolla positionen. Vi har valt att inte ha nästan någon fast elektronik alls, utan sjökort finns på platta och backup i dator och översiktskort (+ almanacka/pilots).

5 Responses to USB-laddare i sittbrunnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *