Till salu: Delta 17HT “Ombygget”

Home » Aktuellt » Till salu: Delta 17HT “Ombygget”

By micke on March 6, 2016. 1 Comment

ombygget1Jag har för många båtar och måste sälja några. Det skär i hjärtat (men å andra sidan har jag möjligen ett nytt projekt på gång! 😉

Projektet ”Ombygget” är en Delta 17HT som enligt båtens registerpapper ska vara byggd 1981, men är möjligen äldre.

Det skrevs en serie artiklar i Praktiskt Båtägande från senhösten 2008 till våren 2010 – även om projektet inte blev helt avslutat på grund av yttre omständigheter. Det är minst ett par veckors jobb kvar innan hon går att köra, och du bör ha bra koll på tekniken innan du fortsätter på detta projekt.

Motorn Volvo Penta AQ170C på 160 hk (bensin) är renoverad av Lasse ”Dr Diesel” Lundbladh – alla slitdelar är utbytta, ny startmotor (Bosch), renoverad topp och ny rostfri avgaslimpa. Det ligger drygt 20 000 kr i bara delar. Dessutom finns helt ny bränslepump, -filter, -slangar, Teleflexreglage och mycket annat. Även 280-drevet är helrenoverat. Allt finns dokumenterat i flera artiklar.

ombygget2Dock är inte alla delar ännu på plats och det är definitivt ytterligare några dagars jobb att få den körbar. Innan vi påbörjade renoveringen provkördes motorn och kompressionstestades (runt 8kg/cm2 och lika på alla 6 cylindrar).

Skrovet är reparerat; slipat och spacklat jämnt och sedan målad klarröd över vattenlinjen medan den fått en hel epoxibehandling under vattenlinjen. Hela förstärkningen i akterspegeln är utbytt till Divinycell (80 kg/m2) och fått ett klarlackat kolfiberlager ytterst. Där finns också QL vertikala trimplan/interceptorer, ett upplyst båtnamn i polerat rostfritt och två IP68 undervattenslampor (vattentäta ljuslister finns också i vattenlinjen). I fören två bogstrålkastare.

ombygget3Hytten är förstärkt, ommålad och har fått räcken som tillsammans med targabåten kan göra att man kan transportera en kajak till ytterskärgården. Saknas fortfarande gör glas till rutorna, dynor till hytten, stolar och ett lock till motorlådan. Skrov och däck ska dessutom plastas ihop.

Pris: 60 000 kronor (vilket motsvarar en del av de delar vi köpt). Eventuellt kan AQ170C-motorn gå att köpa separat. Trailern ingår inte i köpet (lånad).

delta17ht_x3I köpet ingår samtliga nummer av Praktiskt Båtägande där projektet beskrivs. Det finns säkert möjlighet att skriva den sista artikeln och få den publicerad, om du skulle vara intresserad 🙂

One Response to Till salu: Delta 17HT “Ombygget”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *