Tid för förberedelser

Home » Projekt » Projekt på Svea » Tid för förberedelser

By micke on October 9, 2006. No Comments

roobarb_motor20Nu, det vill säga vintern, kan vara en av de mest hektiska perioderna för en besättning som ska iväg till sommaren – inte nog med att det är listor, listor och åter listor på jobb att göra, utrustning att köpa och viktiga saker som man inte får glömma bort att komma ihåg – sedan gör den svenska vintern sitt till att fingrarna stelnar, att hårtorken är enda sättet att få igång härdningen på plastjobbet och att snoret ständigt rinner från näsan.

Då känns de palmkantade vikarna med turkost ganska långt borta och det fordras mycket självkontroll för att inte ge upp och köpa en restresa till värmen för pengarna i stället!

Fast när man kommit så långt att det bara är ett halvår kvar brukar de allra flesta vara nästintill hjärntvättade i sin målinriktade strävande att äntligen komma iväg på en långsegling som man drömt om i många, många år. Kanhända ändå från barndomen när böcker som ”Kon-Tiki”, ”Runt Kap Horn” och ”Lunkentuss” skapade ett sug att upptäcka fjärran exotiska länder och leva på kokosnötter och höra infödingstrummorna under Samoamånens sken …

I själva verket är att förbereda inför en långsegling ett projektledarjobb av enorma mått. Prioriteringar måste göras – därför att allt på listorna kommer att vara omöjliga att hinna med! Ett råd är att börja skära i listorna redan nu; bestäm vad är måsten ur ett säkerhetsperspektiv; sedan vad som lättast görs medan båten är hemma i Sverige (och kanske står på land). Sist i prioriteringen är allt som ”bara” är för komforten eller som kanske kan fixas efter hand på väg dit man ska; är det Medelhavet eller vägen över Kanarieöarna så finns gott om tid att åtgärda de sista på listorna.

Och till sist bestäm ett avresedatum, ha festen och segla sedan runt hörnet till närmsta vik för att sova och städa upp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *