Sportglasögon för närsynta

Home » Aktuellt » Sportglasögon för närsynta

By micke on May 8, 2017. No Comments

Jag har tidigare haft svårt med kraftig sol ute på sjön (och på fjället). Fartvinden gör också att ögonen tåras och vanliga solglasögon fungerar därför inte. Det måste vara kupade modeller som följer ansiktets form för att skydda på bästa sätt.

Hos Sportoptik på Kungsgatan fick jag bra hjälp och ett par bra Rydon Rudy solglasögon som skyddar mina ögon perfekt. Priset är dock högt och ligger runt 6-9 000 kronor beroende på vilket synfel man har och vilka egenskaper man vill lägga till glasen.

Jag har också ett par somrar testat slipade solglasögon i budgetklassen. Monza Black från svenska Favoptic kostar bara 490 kronor inklusive båge och slipade glas. Och även om det finns en kvalitetsskillnad – kanske inte så konstigt med den stora prisskillnaden – tycker jag att de är mycket prisvärda.

Skillnaderna är främst att de är mindre och inte heller följer ansiktets form lika bra och släpper genom en del fartvind, men vid lugnare väder/lägre farter är det inga problem. Priset gör också att jag också ofta använder dem som skyddsglasögon vid praktiskt arbete utomhus.

Beställning görs över internet, men det finns också butiker i flera stora städer i Sverige, se hemsidan. Favoptics grundare Carl Erik Eriksson stöder Sjöräddningssällskapet i bland annat Stockholm.

Sammanfattning: Extremt prisvärda och konstruerade att klara tuffa tag.

Betyg: 4 av 5

Pris: 630 kronor

Mer information: www.favoptic.se/frames/Monza/black/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *