Research: Ventiler del 2

Home » Projekt » Fingalprojektet » Research: Ventiler del 2

By micke on April 9, 2013. No Comments

Ventilerna är äntligen beställda

Ventilerna är äntligen beställda

Efter att ha tagit reda på vad det skulle kosta att göra egna ventiler, slutade det med att jag beställde dem från Hamburg.

Att låta vattenskära i tre millimeter rostfri plåt skulle ha kostat 1500 kronor (250 kronor styck + moms), men då kunde inte firman försänka hålen och inte polera. Och jag har varken borr eller polermaskin som klarar det.

Man kan välja djupet mellan 20-40 mm

Man kan välja djupet mellan 20-40 mm

I stället letade jag ett par timmar på nätet och hittade väldigt fina bronsventiler i USA, men då för 2-3 000 kronor styck, ibland får man betala tull och moms och ibland inte. Jag bestämde mig att beställa inom EU i stället för att slippa ifrån det.

Toplicht är en av de mest välförsedda marinhandlare som finns i norra Europa. Webbsidan toplicht.de finns numera på engelska och är därmed enklare att förstå än vad den trevliga katalogen är;

Round portlight stainless steel
CE-certified fixed port. Stamped and drawn stainless-steel-plate port, polished finish. The frame has countersunk holes. Comes compete with matching backing ring for the exterior. Pane of hardened safety glass, depth 6 mm. These ports are CE certified (Category A, Areas III and IV) and stamped appropriately. Built in Holland.

 

Och priset blev cirka 790 kronor styck. Men då med glas och CE-certifiering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *