På Nya Djurgårdsvarvet

Home » Projekt » Fingalprojektet » På Nya Djurgårdsvarvet

By micke on February 14, 2012. No Comments

Fingalprojektet genomförs på Nya Djurgårdsvarvet som ska bli mötesplats för många båtintresserade.

Vi håller till i den ny renoverade (eller nybyggda snarare) och uppvärmda båthallen som Per Wermelin och Magnus Faxén sköter och där en del av Sjöhistoriska museets båtar renoveras.

Här finns ännu gott om plats eftersom verksamheten precis börjat ta fart. Några företagare inom marinbranschen har redan etablerat sig och fler är på väg, bland annat begagnade (eller heter det ‘vintage’) båtdelar hos tackel och tåg. Till nästa sommar kommer planeras också Oaxens krog att komma hit. Restaurangen ville kommit till varvet redan till sommaren, men ett överklagande från en granne på Beckholmsvägen stoppade renoveringen av stora huset närmast vägen som ska byggas om att hysa krogen och en hel del annat.

Det är staten genom Djurgårdsförvaltningen som äger området och som har satsat stora pengar i något som kan bli mycket populärt hos söndagsflanerande Stockholmare men kanske framförallt för alla som gillar klassiska båtar (dit Fingal från 1965 kan räknas, trots att hon är i plast).

Den 31 mars kl 11-15 kommer vi hålla portarna öppna för besökare. Många av de verksamheter som finns kommer att finnas på plats. Välkomna.

Mer info om Nya Djurgårdsvarvet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *