Öppet varv: snöoväder

Home » Projekt » Fingalprojektet » Öppet varv: snöoväder

By micke on April 1, 2012. No Comments

Fingals tidigare ägare Olle och Marie-Louise

I helgen hade vi öppet hus på Nya Djurgårdsvarvet för att bland annat visa hur långt vi kommit med Fingal.

Lördagsmorgonen bjöd på ett sent snöoväder och låga temperaturer efter en lång period med vår men trots detta hade ändå ett drygt trettiotal personer tagit sig ut i kylan och ut på ett kylslaget Djurgården enkom för att titta hur långt vi hade kommit. Det värmde.

Till och med en av Fingals tidigare ägare, Olle och Marie-Louise Hammarkvist, var där och kunde berätta en hel del om båten. De var inte alltför upprörda att jag satt sågen i båten.

Under sista helgen i mars hade vi kommit så långt att det var dags att bygga upp båten igen – den fruktansvärt arbetsamma nedslipningen av det gamla halvmjuka kontaktlimmet från 1972. När vi så nästan vara klara fick vi nys om ett miljövänligt borttagningsmedel av rapsolja som vi bestämde oss för att testa.

Öppna varvet var så trevligt att vi gör ett försök senare i vår – och förhoppningsvis är vädret bättre och så har vi kommit lite längre i ombyggnaden. Lördagen den 5:e maj klockan 11-15 är det återigen öppna portar till båthallen på Nya Djurgårdsvarvet – och då finns flera verksamheter igång, passa på att träffa bland andra träbåtsprofilerna Per Wermelin och Magnus Faxén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *