Magnus Reslow söker båt

Home » Aktuellt » Magnus Reslow söker båt

By micke on March 5, 2016. No Comments

magnus_reslowMagnus har funderingar på att bli förste svensken runt jorden non-stop och solo. Nu letar han en billig båt.

1969 seglade Robin Knox Johnston non-stop som förste person. Det tog honom drygt 10 månader. Hastighetsrekordet numera innehas av fransmannen Francis Joyon som gjort det solo och non-stop på 57 dagar.

Men hittills har alltså ingen svensk gjort ett helt varv non-stop och ensam. För ganska precis 20 år sedan försökte Roger Andersson med sin förlängda Trio 80 bli förste svensk ensam jorden runt, men fick problem söder om Sydafrika och var tvungen att bli räddad.

Magnus letar ingen stor eller extrem båt, han tror en Vega skulle fungera fint för projektet. Eller kanske något annat långkölat runt 8-10 meter. När Magnus häromdagen besökte mig ombord på Svea, så kom vi att diskutera att så många båtar är klara för att skrotas, men att kostnaden är så hög att många drar sig för att göra det. Eftersom Magnus vill bygga in vattentäta skott och litet annat så är det inte någon tip-top båt han söker utan tar sig gärna an ett projekt som finns i Sverige.

Vi kom också att diskutera crowd-funding eftersom Magnus finansiella resurser är kraftigt begränsade.

Kan DU som läser detta kolla med dina bekanta efter någon lämplig projektbåt?!

PS. Magnus var killen som seglade en Havsfidra under 85 dagar från södra Norge till Kanarieöarna. Han blev, utan att själv veta om det, efterlyst och blev en lokal seglingskändis redan innan han var framme i Las Palmas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *