Långseglarseminariet

Home » Aktuellt » Långseglarseminariet

By micke on March 4, 2015. No Comments

seminarium15_mickeUnder Allt för sjön-mässans första helg hade en grupp långseglare, varav en del av oss nyligen kommit ut med en bok, några presentationer om båtar, ekonomi och att komma iväg.

Det var Lasse Hässler, Milo Dahlmann, unga paret Ivan och Josefin Flodgren och familjeseglarna Linda och Ludvig Hammarberg som berättade. Dessutom var Anders Hemgren och Mats Båvner från OSK och Stanley Johnson från Medelhavsseglarna med och berättade om avseglargrupper och om att segla i Medelhavet.

Lasse berättade om Söderhavet och Mikronesien och om några av de upplevelser han haft där med båten Jennifer och olika paying crew.

Josefin och Ivan hade gett sig iväg på en jordenruntsegling i 25 årsåldern. Med liten budget ombord på Rasmus 35:an Kuheli så hade de upplevt mycket och berättade också att de gjort av med cirka 150 000 kr per år, men att reservdelar till båten stod för en del av detta. Nu har de köpt en större stålbåt och funderar på att sticka iväg igen.

seminarium15_miloMilo berättade hur hon byggt en specialritad stålbåt för en undersköterskelön som hon sedan seglade till Antarktis. Hon berättade också en del hur man kan bli lite bättre med miljön när man seglar; “Har man kunnat ta med en förpackning ut på sjön, så kan man ta den iland igen och slänga ordentligt”.

Linda och Ludvig har gjort en jordenruntsegling med sina två barn. Seglingen gick i kapten Efraim Långstrumps kölvatten till Kurrekurreduttön. En nyligen visad tv-serie gjorde att många hade fått insyn i deras vardag.

Jag själv berättade om Prinsesstårteprincipen och om tappade sugar med en del material från nya boken “Dra dit pepparn växer”.

Flera av presentationerna kommer som videosnuttar, gjorda av Sittbrunnen.se och kommer att finnas i Kryssarklubbens Youtubekanal snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *