Långseglare vi mött: Liv och Magnus på Nanny

Home » Äventyr » Svea på äventyr » Långseglare vi mött: Liv och Magnus på Nanny

By micke on November 21, 2015. No Comments

nanny_magnus_livPå morgonen när vi vaknat upp vid receptions-bryggan på Marina Rubicon på Lanzarote efter 4,5 rulliga dygn från Algarve i Portugal, så kommer Liv och Magnus precis in med sin Rasmus 35:a ”Nanny” från några dagar ankrade vid nudiststranden Papagayo och levt söderhavsliv för ankar.

De lämnade Sverige den 1 maj efter att satt just det avseglingsdatumet redan för sex år sedan. Med en tydlig målbild, en hopsparad kassa och tre och ett halvt års tjänstledigt, så vill de nu se världen. Exakt var vet de inte ännu, men först blir det Västindien efter nyår och sedan får de se.

Båten är en välbehållen Rasmus från 1973 som de ägt i många år och hunnit fixa till som de vill ha det ombord – och det finns många kluriga lösningar ombord. 35 fot tycker de är precis lagom storlek för två personer även om det tillhör de mindre båtarna i hamnarna så tänker de kämpa mot ”tre-fotssjukan” och inte skaffa en meter längre båt.

Liv och Magnus ombord på Nanny är också en av våra favoritbloggare och skriver om det mesta på sin webbplats nanny166.se – läs mer om deras segling där!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *