Långseglare vi mött: Klara och Lars på Willrose

Home » Äventyr » Svea på äventyr » Långseglare vi mött: Klara och Lars på Willrose

By micke on December 2, 2015. 1 Comment

willrose_1Klara och Lars Jakobsson har långseglat i så många år att de nu övergått till att bli längeseglare med en bas i Marina Rubicon på kanarieön Lanzarote.

Båten Willrose är en Najad 371 som ersatte en tidigare Långedrag 33 i aluminium som de seglade i flera år i Medelhavet. De har gjort två vändor med Willrose till Västindien 2001-2003 och 2008-2009 och senare i mars 2009 fortsatt till USA. Efter att dom seglat på USA:s ostkust i två år gick dom över atlanten till Lanzarote sommaren 2011 och har sen dess haft Marina Rubicon som bas. Dock åker dom hem jular och somrar och kommer troligen att segla hem båten till våren igen för att sedan segla hemmavid.

Lars sökte upp oss så fort vi lade till och började ge en mängd praktiska tips om var bästa lokala resurserna finns att få, och tipset om matvaruaffären ”Roper Congelados” som ligger 20 minuter promenad österut längs strandpromenaden var kanske det bästa. Bra manuell köttdisk (här kan man få köttfärs malen på oxfilé att ha till sin spagetti om man vill) men också bra frukt.

Klara finns på Facebook, men deras gamla blogg har de inte uppdaterat på många år (Willrose gamla hemsida)

One Response to Långseglare vi mött: Klara och Lars på Willrose

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *