Långseglare vi mött: Allexis, Marcus och Johan på Amiga

Home » Äventyr » Svea på äventyr » Långseglare vi mött: Allexis, Marcus och Johan på Amiga

By micke on December 8, 2015. No Comments

swedish_neptuneFrån Luleå kommer tre killar i tjuoårsåldern som inte har så stor seglingsbakgrund, men inspirerade av andra seglingar, vill testa att segla långt.

Kanske jorden runt, men först ska de över till Västindien. Om allt känns bra går de vidare mot Panama och vidare ut i Söderhavet.

Båten är en Marieholm 32 av lite senare stuk med en uppdaterad fyrkantig överbyggnad. De har ägt båten i något år och jobbat hårt med att ställa den klar för denna segling.

Båten har, lite förvirrande, två stora tydliga namn på skrovet; dels Amiga på aktern (”det är ett vänligt namn”) och dels Swedish Neptune på sidorna (”det var ett bra projektnamn”)

Som stöd till Allexius Sundberg Nikumaas och Marcus Häggströms projekt, har 27-årige Johan Domeij varit. Johan har tidigare seglat så långt som till Hawaii med sina föräldrar på Colin Archern ”Sjöa” när han var 12-14 år gammal. Han älskade det livet, men hade sedan svårt att komma tillbaka när de återvände till Luleå igen. Sedan dess har han mest varit på resande fot, men ska nu hänga med på en vända över Atlanten.

swedish_neptune2De ligger på samma brygga som Svea av Valleviken och igår gick de tre till HiperDino och bunkrade mat för motsvarande 6 000 kronor. Shoppingen levererades i stora lådor direkt till bryggan (det ingår i priset) och ska räcka i fyra veckor för tre personer — med lite marginal.

Fortfarande ett dygn senare håller de på att packa undan maten när jag besöker dem. Om de får tillbaka seglet de har på reparation på onsdag så sticker de mot Cap Verde på torsdag …

Killarna finns både på Facebook och har en blogg; Swedish Neptune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *