Kontaktlim uppdatering 1

Home » Projekt » Fingalprojektet » Kontaktlim uppdatering 1

By micke on September 2, 2012. 4 Comments

På Fingal har vi uppenbarligen haft en särskilt elak typ av kontaktlim från  1970-talet. Vi har haft begränsad framgång att få bort den, och egentligen har bara sliptrissor fungerat.

Jag skrev en kort artikel i På Kryss om de erfarenheter jag gjort och efterlyste andras errfarenheter och ämnet engagerade och flera tips kom in.

Det jag testade i artikeln (och här på webbplatsen) var en miljövänlig limborttagare som jag inte fick att fungera som det var tänkt. Limmet löstes inte upp. Återförsäljaren Anders Bolmstedt kom och tittade på vårt projekt och fick med sig en bit av kajuttaket med samma kontaktlim som finns i övriga båten för att göra några tester.

Dagen efter hörde han av sig och meddelade att medlet Remover fungerade bättre om man använde värmepistol till att värma limmet med och då var det bara att stryka bort det med en ren trasa.
– Ett snabbt test med Paint & Glue remover + värmning med värmepistol några minuter löste upp limmet från Fingalbiten utan problem, skriver Anders Bolmstedt (www.kmigreenproducts.com).

Jag skulle naturligtvis bli glad om denna metod fungerar eftersom att slipa i taket i förpiken inte är det mest ergonomiskt rätta man kan göra med sin kropp. Dock har jag ännu inte hunnit att testa metoden med att kombinera Remover med värmepistol – utan kommer att återkomma när jag gjort det.

Och då blir det också en uppföljande artikel i På Kryss.

4 Responses to Kontaktlim uppdatering 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *