Framme i Sverige

Home » Projekt » Biscay - Baltic » Framme i Sverige

By micke on December 8, 2015. No Comments

biscay-baltic_3Söndag 7 augusti: Idag på kvällen kom jag fram till Skåne och Skanörs mycket sympatiska gästhamn – här har man inte sparat på pengarna för att göra det till en bra och välutrustad hamn.

Sedan förra rapporten har jag seglat i Tyskland, tragglat mig igenom Kielkanalen och seglat i syddanska smålandsfarvattnen. Här finns inget tidvatten och jag kommer på mig själv att sakna det en smula – men det gick fort över eftersom man slipper saltvattnet.

Här upptäckte jag en betydande lucka i de digitala sjökortsmapparna och jag fick gå tillbaka till vanliga papperkort. Och det var tänkvärt att se hur fort man vänjer sig vid att se en punkt på kortet där man är med en visning åt vilket håll man är på väg.

Jag inser här att jag har mycket långa seglingsdagar framför mig om jag ska ta båten hela vägen till Finland innan mässan. I stället tar jag hjälp av en trailer och redaktionsvolvon för att inte riskera att bli försenad. Dessutom väntar de hemma på redaktionen på att jag ska ta tag i några av de artiklar som ska in i nästa nummer eftersom vår deadline närmar sig. För 45 euro får jag hjälp av gubbarna på Skanörs båtklubb att lyfta upp båten med hjälp av kranen på trailern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *