Fråga: Långseglande båt under 50 000 kr?

Home » Aktuellt » Fråga: Långseglande båt under 50 000 kr?

By micke on October 28, 2014. No Comments

blocket_allegro_49000krFråga: Jag har begränsad budget och vill gärna hitta en bra långseglande båt så billigt som möjligt. Gärna runt 50 000 kronor. Lite jobb är inga problem.

Håkan A.

Svar: Det är köparnas marknad och det finns en hel del båtar som skulle kunna passa – om inte annat efter lite prutning. Jag tänkte nog göra detta till en återkommande post och lägga till tips allteftersom de dyker upp.

För någon månad sedan hittade jag en nästan NY Allegro 27:a för 49 000 kronor på Blocket. Den hade börjat byggas under slutet av 1970-talet men inte blivit färdig, utan såldes nu med bara rudimentär inredning, men med all framdrivning komplett (motor Yanmar YSB12G, gammal men knappt använd) mast, segel och så vidare.

Att bygga inredning hade kanske tagit något år (med paus för seglande över sommaren) och kostat ytterligare 30-40 000 kronor, men då med fördelen att kunna få inredningen precis som man vill ha den …

Från annonsen på Blocket:

… ämnad för långsegling, väntar för ditt färdig ställande och engangemang.Båten tillverkades av förra ägaren och hans bror i Nyköping 1976. Drömen var att segla till Västindien, men en hjärtinfarkt satte punkt och båten blev aldrig använd.

Årsmodell 1976 serienummer 270

Motor Yanmar SB12 G / 1980 serienummer 000435

Alla segel är nya, Jib, Genua (2 st), Main Sail.

Det är en robust båt tillverkad för att tåla hårda papper.

Färra ägaren var en skicklig och nogrann hantverkare, vilket syns i båten konstruktion. Invändig är båten delvis färdigställd och där finns möjlihet till egen design. Utvändig är båten färdig att seglas, förpiken är färdig. Alla som sett båten är överens om att det är en vacker båt.

Tveka inte om att ringa om du har några frågor!

MVH. Carlos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *