Formgivningen har börjat

Home » Veta mer » Formgivningen har börjat

By micke on December 30, 2014. No Comments

utdrag_29_dec14Nu har produktionen börjat på allvar och runt en tredjedel av texterna är korrade och nu har jag också påbörjat den slutgiltiga layouten. Jag måste vara klar om en månad, då PDF färdiga för tryck med alla bilder fixade 300 dpi cmykade med rätt färgprofil för att gå till tryckeriet.

Layouten gör jag själv – som redaktör är man van att få som man vill ha det. Och med mig själv kan jag köra hårt eftersom jag har svårt att klaga. Jag kan layouta hyggligt, men naturligtvis inte lika snabbt som någon som har det som yrke.

Mina form går också mer mot tidning än bok, eftersom jag tycker att en bok ska vara välfylld. Finns det lite utrymme över så lägger man dit en faktaruta snarare än börjar bluddra om att det behövs vita ytor för att balansera en sida. Betalar man mycket för en bok så ska det så klart också finnas mycket innehåll enligt min mening.

Det jag försöker är att i huvudsak ta upp förberedelserna. Jag skrev ett sjukvårdskapitel förra veckan och det är svårt att inte gå in på behandling (det kommer en särskild bok om detta och dessutom mer i bok 2)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *