Byggblogg: torsdag 28 mars

Home » Projekt » Fingalprojektet » Byggblogg: torsdag 28 mars

By micke on March 28, 2013. No Comments

Borret och hålet för axelröret.

Borret och hålet för axelröret.

Borren som Lasse fixade fungerade – men det var 480 mm två millimeters tjocka väggar i mässingröret och sedan ytterligare 15 mm glasfiber-armerad plast att borra upp. Jobbet skulle bli mycket tufft visade det sig …

Med en vanlig borrmaskin och den 400 mm långa borren med tillsatsen i svarvad aluminium som skulle göra att centrera det nya större hålet exakt över det gamla, så började  jag mycket försiktigt. Jag borrade 2-5 millimeter åt gången under en minut och lät sedan borren (och borrmaskinen) svalna under några minuter. Sedan på det igen. I början lyckade jag borra 10 millimeter men sedan blev det mindre och mindre. Jag förstod att jag måste slipa borren men de första försöken blev inte bra.

Här har jag gjort cirka 170 av 480 millimeter ...

Här har jag gjort cirka 170 av 480 millimeter …

Så småningom fick jag till slipningen och som bäst kom jag 40-45 mm på den dryga minuten jag borrade åt gången. Totalt gick det åt sju timmar under tre dagar att borra. Lyckan när jag kom genom var total …

Nu kan nya elmotorn monteras. Men jag misstänker att det saknas några delar…. Fortsättning följer på måndag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *