Byggblogg: Söndag 4 mars

Home » Projekt » Fingalprojektet » Byggblogg: Söndag 4 mars

By micke on March 4, 2012. 1 Comment

Idag tog jag alla rostfria skruvar på andra sidans skotskena med vinkelslipen. Ett tjock lager vitt pulver under plastlisten visade på svår korrosion.

Det gick oändligt mycket fortare än med rörtången i går, men Johan på snickeriet påpekade att enligt reglerna om heta arbeten skull jag ha en brandvakt på plats med brandsläckare. Och en bra försäkring om det började brinna trots allt …

Båda aluminiumlisterna sitter kvar, de är skruvade från relingens insida med rostfria spårskruvar där man inte kommer åt med en tång. Och knappast med en skruvmejsel heller. Och de är minst lika fastkorroderade som de andra …

Hur jag ska få loss dem vet jag inte ännu – att borra ur rostfria skruvar hoppas jag ska vara sista utvägen.

Johan Linhult från snickeriet Linjon hade några förslag runt att göra en form för fördäcket där man först mäter med ett avancerat 3D-verktyg och sedan kan fräsa en perfekt form att gjuta däcket på. Detta ska undersökas och jag återkommer när jag vet mer …

Arbetstid: 4,75 h

Accumulerad tid: 104,5 h

Ackumulerad kostnad: 31 271 kronor

One Response to Byggblogg: Söndag 4 mars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *