Byggblogg: onsdag 28 februari

Home » Projekt » Fingalprojektet » Byggblogg: onsdag 28 februari

By micke on February 29, 2012. No Comments

Demonterade förstagsinfästningen av rostfri plåt i fören.

Den var klurigt påträdd i förens plast och säkrad med en bult och två skruvar. Hur de kommit fram till lösningen var inte helt lättförståeligt. Jag sågade sedan ur relingssargen med tigersågen för att få plats med ett platt peke i nästan samma bredd som förstärkningen på fördäck (cirka 150 mm bredd).

Sedan ska peket göras i lamell-limmad ek (furu eller kanske gran). Tanken är att inte sidostag ska behövas för att göra den stark i sida. Bred och platt för att man ska kunna komma iland enkelt och säkert. Det ska vara indragbart för att Fingal ska vara välkommen i gästhamnar, där det inte är så populärt med ett peke som går över halva bryggan – alternativt kan jag börja förtöja med aktern mot bryggan. Fingal kanske kommer att bli manövrerbar med nya elmotorn, trots långköl och propellern akter om och ovanför rodret (nä, tror nog inte så mycket på det själv faktiskt 😉

Tog också bort delar av relingslisten i blå mjukplast. De skotskenor som sitter på relingen har jag fortfarande inte riktigt kommit på om skruvarna är fastlimmade med epoxi i själva relingen – de sitter som attan och vi har inte fått bort en enda skruv hittills.

Arbetstid: 1,5 timmar

Ackumulerad tid: 94,75 h

Ackumulerade kostnader: 30 232 kronor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *