Byggblogg: lördag 20 oktober

Home » Projekt » Fingalprojektet » Byggblogg: lördag 20 oktober

By micke on October 21, 2012. No Comments

Nya kraftigare fräsen funkade bättre.

Det var ett tag sedan denna sida uppdaterades – det beror delvis att på sommaren är det mycket annat att göra. Bland annat ska artikelmaterial som ska räcka hela vintern samlas in.

Så sedan sist har mest mindre jobb gjorts, som kanske inte är så märkbara. Som att hela båtbotten är nedslipad och håller på att skrapspacklas jämn. Sedan ska ytterligare ett par lager grundfärg på – som in sin tur noggrant ska slipas jämna.

Ett annat projekt som tagit lite tid är att fräsa ur den gamla relingen. Som jag skrev om tidigare var det ett oväntat tufft jobb att få bort den gamla T-listen i aluminium som var nedslagen mellan skrov- och däckshalvan – och sedan fastskruvad med något som varit rostfria skruv en gång i tiden. Aluminium och rostfritt hade korroderat ihop och det tog många timmar att borra, vinkelslipa och såga bort hela listen.

Sedan var den full av skruvhål. På en del ställen låg det teakbitar, troligen som skulle göra det möjligt att skruva fast utrustning. Och i övrigt var det bara hällt polyester i alla hålrum, och efter 40 år så var det skört som glas.

Det första fräsen dog efter ett par timmar och jag beställde en ny, betydligt kraftigare modell. Nu gick det lättare.

Jag använder polyester-glasfiberspackel för att fylla upp det jag fräst bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *