Byggblogg: lördag 18 februari

Home » Projekt » Fingalprojektet » Byggblogg: lördag 18 februari

By micke on February 19, 2012. No Comments

Lördagens stora jobb var kapningen av överbyggnaden, som bjöd på motstånd och än en gång blev jag räddad av Feinsågens förmåga att såga på svåra platser.

Jag cyklade ut till Djurgården i snöslasket och var där ett par minuter över 11. Det är mycket kvar att göra om Fingal ska kunna provseglas i år och jag ligger redan sent i planeringen.

Dagens jobb var att såga bort hela den höga delen av överbyggnaden. Tigersågen är effektiv men jag fick ta till en extra halvtimme med Fein-sågen för att kapa de svåra hörnen där sittbrunnssargen gick ihop med överbyggnaden. Med Feinsågen “Multimaster” kan man stoppa den lilla sågklingan rakt in i en plastyta.

Taket vägde runt 30 kilo och jag kunde lyfta bort det (samtidigt som Lotta tog bilder). Jag lyfte ner den bortsågade delen på golvet för att senare såga ut en del av taket och se om den har samma rundning som den kvarvarande delen för att på så sätt kunna laminera ihop med lägre delen för att bilda ett komplett rufftak. En fördel med att använda en del av gamla taket är att ruffluckan redan är klar …

Nu måste jag omgående beställa epoxi och glasfiberväv från Nils Malmgren AB eftersom det är hög tid att börja plasta igen alla hål och bygga upp överbyggnaden till rätt höjd och styrka (och med raka hörn så att det blir enkelt att klä den med trä).

Men innan jag lägger taket måste jag ha bestämt hur inredningen ska se ut och genomföra dessa ändringar, sedan blir det bara 1,5 meter i takhöjd – det är lättare att jobba raklång och enkelt få in och ut material!

Arbetstid: 2 x 5 h

Samlad tid: 56,75 h

Ackumulerade kostnader: 25 021 kr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *