Byggblogg: fredag 31 maj

Home » Projekt » Fingalprojektet » Byggblogg: fredag 31 maj

By micke on May 31, 2012. No Comments

Leo gör plats för däcksbalkar

Nu håller vi på att göra däcksbalkar och däckskarvlar för att förbereda det nya fördäcket.

Vi har tagit in Leo från Linhults snickeri för att effektivisera arbetet litet, det är många moment som ska göras. Leo har varit med 20 timmar i slutet av veckan och tillsammans har vi gjort mallar och sågat ut däcksbalkarna (som CNC-frästes för ett par veckor sedan av Johan på Linhult).

Mall till fördäcksluckan

Den stora förluckan på 700×700 mm (normal storlek är 500×500 mm) kräver ett stabilt fördäck. Leo gjorde en mall av MDF för att underlätta arbetet med måtten på balkar och karvlar.

Tanken är att förutom balkar/karvlar så ska hela däcket förstärkas med 50 mm Divinycell (lika tjocka som balkarna/karvlarna) med glasfiber och epoxi både över och under för att bilda en monocoque-konstruktion som ska vara lätt men ändå mycket stabil. Dessutom ger det isolering mot kyla/värme.

En stor lucka ska ge mer ljus i förpiken som blir ganska mycket lägre när överbyggnaden i denna del är borta – och då sänker vi också kojen med runt 20 centimeter – det blir lite bättre takhöjd men bredden blir mindre på grund av skrovets form.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *