Bok: Sebastian Näslund Ensam med havet

Home » Veta mer » Andras böcker » Bok: Sebastian Näslund Ensam med havet

By micke on December 2, 2006. No Comments

bok_sebastian_naslundSebastian Näslund har seglat flera gånger över Atlanten. Senast med en drygt fyra meter lång båt som byggdes med skrovet av en gammal livbåt som form. På tv har Sebastian Näslunds dokumentär Nu tillhör jag havet visats ett par gånger.

Dokumentären kommer många ihåg genom kommentaren” Jag har tråååkigt!” där Sebastian skriker ståendes i den lilla nedgångsluckan och kameran är fastspänd på akterstaget i en minnesvärd scen. Han har sedan lovat sig själv att aldrig segla ensam igen …

Cirka 40 veckor på heltid tog det för Sebastian att bygga en egen båt, med en gammal livbåt som utgångspunkt. Båten fick namnet Arrandir (Alviska för “Havsvandraren” JRR Tolkien) och hade ett blått skrov och röda segel. Som kuriosa är att den finns på bild i boken “Prepare for the Atlantic circuit” där den visas i avdelningen lämpliga båtar – som jag antar som ett avskräckande exempel men också att man kan segla nästan vad som helst på haven.

Hösten 2006 kom Sebastians bok ”Ensam med havet” som skiljer sig en del från vanliga reseskildringar genom att det mesta sker inom honom och de omgivande händelserna närmast antyds än skrivs oss på näsan.

Sebastian Näslund, ”Ensam med havet” (Natur och Kultur ISBN ISBN 91-27-35706-6)

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *