Bok: Elsmari Forsell Eriksson och Bert Eriksson – Vårt liv ombord

Home » Veta mer » Andras böcker » Bok: Elsmari Forsell Eriksson och Bert Eriksson – Vårt liv ombord

By micke on April 5, 2015. No Comments

forsell_eriksson_vart_liv_ombordMedelhavsseglarna Elmari och Bert har tidigare kommit ut med två böcker (“Vi älskar att segla” och “Friskt vågat”), men denna tredje gör de på eget förlag.

De seglar stålbåten Optimal III (Långedrag 37:a) och sedan Optimal IV (Allegro 33) på flera månader per år i Medelhavet och Europas kanaler och driver passagerarbåtsturer från Uppsala under sommarhalvåret även om de senare drar ner på den verksamheten. Seglingen har skett bit för bit och från 1980 till 1992 och har många upplevelser från små och vardagliga till grundstötningar och hårt väder.

Så här skriver författarna om boken:

Vi hade turen att mötas i mogen ålder och tog oss friheten att segla tillsammans i varma vatten. Likt snigeln har vi hemmet med oss.

Att arbeta för att segla och leva ombord är den röda tråden med allt det innebär av engagemang och möten med människor som berikar.

Boken handlar om oss och andra frihetslängtande människor och våra stundtals dramatiska livsöden men också om att det alltid finns en väg till for den som söker.

“Vårt liv ombord” liksom de tidigare böckerna “Vi älskar att segla” och “Friskt vågat” kan läsas med lika stor behållning av seglarveteraner som av fåtöljseglare och alla andra som undrar vad sådana som vi egentligen sysslar med.

ISBN: 91-976427-0-3

Vattenspegel 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *