Blå sommar och röda segel

Home » Veta mer » Andras böcker » Blå sommar och röda segel

By micke on February 26, 2015. No Comments

holmlov_bokVarför seglar vi? Det försöker långseglaren Per Holmlöv svara på i den filosofiska seglingsskildringen Blå sommar och röda segel.

Per Holmlöv, författare till den poetiska segelskildringen Lycka är ett sommarskepp, är tillbaka med en ny bok. I Blå sommar och röda segel (Norstedts) får vi följa med på Per och hustrun Lisas resa från Stockholms skärgård till Trollfjorden i Lofoten. Men allt eftersom Ketch Siri – familjens 40-fotare med svart stålskrov och blodröda segel – tar sig upp längs den norska kusten förvandlas verkligheten till en saga. Plötsligt befinner de sig i Jättarnas rike, där ”allt blev gigantiskt, med brutala berg och vida vatten”.

Blå sommar och röda segel kan beskrivas som en annorlunda roman om båtlivets mening. Med fiktionens och fantasins hjälp försöker Per Holmlöv snarast gestalta seglingen som ett sätt att uppnå en högre visdom om vår tillvaro, om mötet mellan människa och natur. Nautiska bokklubben kommer att ha den som medlemsbok i höst. Och sedan några veckor tillbaka finns den ute i bokhandeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *