Bit-för-bitseglingen går hemåt

Home » Projekt » Projekt på Svea » Bit-för-bitseglingen går hemåt

By micke on May 9, 2010. No Comments

roobarb_caernarfonSeglingen går norrut istället för söderut, men det är fortfarande en bit-för-bitsegling. Omplaneringen kom eftersom jag erbjöds ett nytt jobb som var alltför kul att missa – och därför blev det att återvända till ett kontor igen. Men det är inte så farligt som det låter …

Nya uppdraget att göra På Kryss, som är Sveriges äldsta båttidning känns kul. Även om att göra en bred tidning inte alltid är en helt lätt uppgift. Största skillnaden mot att ha varit med och startat och drivit Praktiskt Båtägande, är framförallt att PX inte är kommersiell på samma sätt som en tidning som är beroende av lösnummerköpare.

PX riktar sig i första hand mot 40 000 medlemmarna I Kryssarklubben och säljs bara i några hundra exemplar i kiosken. Det gjorde att vi bland annat kunde ha ett omslag målat i akvarell, vilket lär vara ett no-no för tidningshyllan enligt expertisen.

Men följdverkningarna är svåra: Jag kommer att ta en paus i bit-för-bitseglingen söderut och segla Roobarb till Sverige för att använda båten för att samla material och besöka närliggande vatten. Jag älskar Sveriges kuster och skärgårdar och det är verkligen ingen stor uppoffring att segla där på somrarna – och världen ligger kvar när jag har möjlighet att sticka iväg igen om några år.

Så länge kan jag trösta mig med att redaktörsjobbet ger vissa möjligheter att segla på arbetstid även om det blir i kortare perioder eftersom olika deadlines finns hela tiden …

På onsdag 12 maj ger jag mig iväg ner till La Rochelle för att under flera etapper segla i de fantastiska vattnen i Biscaya, kanalöarna och Waddenzee innanför de Frisiska öarna. Det är exotiskt men nära. Och därför möjliga att hinna med även på en ganska normal semester.

Allt ska bli artiklar och jag hoppas kunna ta några tusen digitala bilder i sommar, så att det räcker över hela vintern tills det är dags att sticka ut igen.

Men nu ska här seglas på Biscaya först!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *