Biscay – Baltic: Långsegling med pyttebåt

Home » Aktuellt » Biscay – Baltic: Långsegling med pyttebåt

By micke on December 8, 2015. No Comments

biscay-baltic_stor

Sommaren 2005, hyrde vi en sex meter lång First 21.7 som vi tog från varvet inne i Biscayabukten och seglade under sju veckor till Östersjön och Sverige. Det blev en artikelserie i Praktiskt Båtägande under 2006. Här är några rapporter från vägen, skrivna som en blogg från seglingen.

4 juni Knappt två veckor innan avresa: Förberedelserna är i full gång – oron inför avresan ökar så sakteliga och punkterna att-göra-listorna är snart fler än vad en normal person (= man med begränsad simultankapacitet) klarar av …

Dock – det mesta är redan fixat och PA Malmgren på Blue Ocean Yachts i Helsingborg som är svensk representant för Bénéteau i Sverige har lovat att fylla sin bil med vår utrustning. Men det är ett stort antal grejor som vi eventuellt måste skicka på en pall med lastbil till fabriken eftersom de inte får plats hos PA.

Fortfarande är det en hel del små men viktiga prylar och en aktersnurra av de större tillbehören som ska kompletteras.

De nödvändiga prylarna är framförallt sådant som ska samlas ihop för att underlätta det dagliga arbetet – köksutrustning (bestick, kastruller, etc), navigationsutrustning, guideböcker plus skor och underkläder att ha under regnstället om det blir mindre bra väder.

När det gäller aktersnurran så tittar vi efter en modern, bränslesnål och miljövänlig 4-5 hästkrafters fyrtaktare som både kan sitta på båten och på gummijollen när vi ska utforska omgivningarna.

Namnet på båten blir ”LA2”, uppkallad efter vår yngsta deltagande besättningsmedlem, Ella 6 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *