Billig Fingal att bygga om!

Home » Projekt » Fingalprojektet » Billig Fingal att bygga om!

By micke on October 22, 2012. No Comments

Eriks Fingal

Fingal brukar vara ganska billiga i inköp – min teori är trots att de är 8,5 meter långa och borde medföra ett någorlunda högt pris, så gör utseendet på överbyggnaden att den ofta går att få billig.

Erik i Stockholm säljer just nu sin Fingal för 10 000 kronor (som är diskuterbart dessutom) på Blocket – och det bästa är att han är så ärlig i annonsen:

“Nu är det dags att sälja vår gamla skorv Claudia, en Fingal från 1967. Missförstå oss rätt, hon flyter och seglar … men nu är det dags för oss att hitta något större och fräschare”.

“Klimatet ombord är lite nedgånget, men främst så är det kölsvinet som på grund av vattenintag har en smått o-charmig beläggning av gud vet vad, främst oljespill. Även dynorna har sett bättre dagar och framför allt doftat bättre”.

“Inombordsmotorn, en Albin O21, har helt rostat sönder och är obrukbar. Till följd av detta har även en läcka uppstått i avgassystemet. Läckan är åtgärdad med en träplugg som medföljer vid snabb affär. För att laga läckan behöver hela motorn lyftas ut. Passa på att sätta in en ny!”

Välmatchad beige inredning …

“Med lite tid, kärlek och jävla anamma så går det utan tvekan att rusta upp skrovet till sin forna glans och kanske skapa en unik båt”.

Och som Erik också nämner, gör en vacker dagseglare av henne – det är ett vackert och välseglande skrov. Jag kan hjälpa till med tips på hur du ordnar resten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *