Avfuktare för kulna höstnätter

Home » Utrustning » Testade prylar » Avfuktare för kulna höstnätter

By micke on May 8, 2017. No Comments

Seglar man före eller efter säsongen och dessutom har tillgång till 230 volt landström på nätterna är en avfuktare en stor bonus. Vi långseglar just nu och har precis installerat en Meaco avfuktare och varje natt suger den upp minst ett par liter vatten ur hela båten – som inte ens upplevs som särskilt fuktig till att börja med.

Är det rått och kallt på kvällen så blir det snart torrt och rotortekniken ger också en hel del värme och ersätter därmed värmaren. Åtminstone när du är i gästhamn eller marina.

Meaco DD8L har fått lysande testresultat från bland annat Practical Boat Owner och norska Båtmagasinet. Fördelarna är att den är kompakt (finns väggfästen som extra tillbehör som håller den på plats i alla väder) och använder torkrotorteknik snarare än den vanligare kompressortekniken. Det ska göra att den behöver gå i kortare perioder för samma torkeffekt och på så sätt dra mindre ström, även om den angivna uteffekten är högre.

En extra bonus är att den fungerar även vid låga temperaturer, ända ner till strax över fryspunkten. Vid strömavbrott startar den om sig själv när strömmen kommer tillbaka. Går att dränera med en slang om den används över vinterförvaringen till exempel.

Sammanfattning: Ger härligt och torrt klimat i båten även när det är rått och kallt utanför. Kräver gästhamn eller marina med landström eller eget elverk ombord.

Omdöme: 4 av 5

Pris: cirka 3 500 kr

Mer information: meaco.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *