Anders i hembyggd katamaran över Atlanten

Home » Aktuellt » Anders i hembyggd katamaran över Atlanten

By micke on May 8, 2017. 2 Comments

Anders Dicander som jobbat de senaste åren som marinero på Marina Rubicón på Lanzarote, har sagt upp sig och seglar just nu mot Australien. I februari kom han fram till Martinique;

— Under atlantseglingen gick en autopilot sönder efter en vecka och medan jag snickrade ihop ett vindroder styrde reservpiloten. Använde sedan vindrodret en vecka och reservpiloten 5 dagar, säger Anders.

Planen är att fortsätta över Curaçao, Panama och över Söderhavet fram till Australien dit Anders beräknar komma i november och då sälja sin egenbyggda katamaran.

Anders har haft Åke Matssons berömda Havsfidra Goodwin II och seglat henne över Atlanten två gånger och bott i den sex meter långa båten i många år medan han jobbat i marinan på Lanzarote. För ett par år sedan byggde han en katamaran (läs mer) i Sverige och började ett nytt seglarliv. Han säger att livet ombord på en katamaran är helt annorlunda jämfört med enskrovsbåtar;

— Många av dagarna under överseglingen rörde det sig mindre än ankringsplatsen i Las Palmas. Lämnade glas och flaskor på bordet under hela överseglingen.

Se en kort video Anders gjorde under överseglingen.

 

2 Responses to Anders i hembyggd katamaran över Atlanten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *