Adventure 40

Home » Perfekta båten » Adventure 40

By micke on February 10, 2015. 3 Comments

adventure_40Morganscloud.com heter en välfylld och faktainriktad långseglarsajt (betaltjänst, men en del artiklar gratis) som har ritat på en någorlunda överkomlig långseglare, med sin 12 meters Adventure 40.

Man försöker nu hitta tio köpare som ska göra serieproduktion möjlig. Den kommer i princip segelfärdig, man kompletterar själv med segel, elektronik och eventuell övrig utrustning som man vill ha, som till exempel kylskåp och elproduktion (solceller/vindgenerator/elverk).

Tanken är att den ska bli relativt billig, och målet US$ 200 000 ska ge en enkelt utrustad båt i glasfiberarmerad plast och det viktigaste är att den blir billig att äga sedd över en tioårsperiod – ett intressant synsätt att man bara väljer kvalitetsutrustning som är testad under många år i stället för flashig, ny och otestad utrustning.

Ingen utrustning av välja till – eller ens bort. Att båtarna inte ger någon mån för individualisering på varvet ger billigare byggkostnader. Du kan få båten i vilken färg du vill … så länge det är vitt …

3 Responses to Adventure 40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *