Viking rally är tillbaka

Home » Aktuellt » Viking rally är tillbaka

By micke on December 29, 2020. No Comments

Temporär logga för Viking rallyt.

Svenska Atlanteskadern  Original Viking Rally har som många andra evenemang haft det svårt i tider av nedstängningar på grund av Covid-19. Nu drar man igång igen.

Både Kanarieöarna och de små ö-nationerna i Västindien har i omgångar varit delvis nedstängda under året. Den här vintersäsongen (2020/21) kommer det att vara mycket få privata båtar som seglar runt i Karibien, men också båtcharterbolagen med sina hundratals båtar kommer få det tufft med få gjorda bokningar.

Bland alla de svenska och skandinaviska besättningar som valde att inte segla över denna vinter, finns det säkerligen ett uppdämt behov att komma iväg på en långsegling, när förhoppningsvis gränserna snart öppnar igen och livet går tillbaka till det normala.

Till 2021 planerar nya Original Viking Rally (som började 2018 som Viking Explorers) att ta flera grupper över Atlanten. Eventet har gjort tre tidigare eskadrar sedan 2018, men har legat lågt ett tag för pandemins skull.

Målgruppen är nordiska och skandinaviska sociala seglare som vill upptäcka mer av  världen med support från erfarna långseglare som har seglat länge i dessa vatten. Kravet är att alla deltagare ska bidra till eventet och sina medseglare på något sätt, det har tidigare varit bland annat första hjälpen-träning, anordna julfest på bryggan och fixa sightseeing efter målgång. 

Båtjournalsiten och författaren Micke Westin startade Viking Explorers 2016 tillsammans med jordenruntseglaren Niklas Krantz och drar nu igång igen- Det är ett extremt bra sätt att få kontakt med massor av trevliga seglare, när man som vi är själva ute och långseglar, säger Micke, som har sin Overseas 35 ”Svea av Valleviken” på Grenada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.