Home » Sveriges Kanaler

Sveriges Kanaler

Ny spännande guidebok om Sveriges kanaler!

Till sommaren 2017 kommer en alldeles ny guide/handbok för alla sluss- och kanalälskare som kanske redan planerar för, eller kan inspireras till, att besöka Sveriges kanaler med egen båt. Men läsarna ska också upptäcka lite mer om vad som finns på land runt kring kanalerna.

Det är Svenska Kryssarklubbens årsbok som varje år distribueras i 30 000 exemplar till de som verkligen är ute på sjön — i en undersökning för ett par år sedan så påvisades det att Kryssarklubbarna är ute betydligt längre med båten än genomsnittet av båtägarna, var bättre utbildade i navigation och också lite mer äventyrliga än vanliga båtturister. Och det är inte bara seglare som man kan tro, utan det är också Sveriges största motorbåtsklubb. Direkt in på målgruppen för de som besöker svenska kanaler alltså.

2012-2013 besökte jag med båt sju av nio av svenska kanalerna. Resultatet blev en serie artiklar i båttidningen På Kryss där jag då var redaktör. Från dessa turer har jag ett par tusen bilder som i vissa delar kan återanvändas, men jag vill självfallet ta nya bilder också —på några år hinner också mycket förändras och förbättras och det vill jag självfallet spegla.

Jag kommer därför att besöka samtliga kanaler under perioden juni och augusti 2016. Vi kommer att använda bil till större delen, men vill självfallet gärna komma ut ett par dagar på vattnet i varje kanal för att få med den delen också.

Omfattning; 164 sidor fullfärg och massor av färgstarka fotografier varav många flygbilder tagna med drönare. Formatet är 16,5 x 24 cm, mjuk pärm och upplagan 28 000 som distribueras till Kryssarklubbsmedlemmarna som årsbok 2017.